Innlegg

Viser innlegg fra september, 2013

Stjernelue nr 2.

Bilde
Stjernelue nr. 2 - OPUS SPICATUM!! Var så masse billig bomullsgarn sommer 2013.. årsak, aner ikke.. men jeg måtte bare prøve å strikke en i bomull å...     Mønstret finner dere her      

Stjernelue!!

Bilde
STJERNELUE!! Når en får tak i seg et fint mønster så MÅ en jo bare prøve å strikke, her er et eksempel på hvordan dette mønstret ble!!     Strikket i EuroPris sitt Flash garn i neon gul og grønn!!   Oppskrifta på lua finner du  her   ; oppskrifta står på engelsk og er et gratismønster som bare må prøves!!     Likte veldig godt den stjerna som ble i toppen av lua, men den ble sånn den ble, ikke lett å følge oppskrifta syns jeg.. men egentlig.. hva gjør det.. Syns lua ble fin jeg!!  

LIVERPOOL LUE!!

Bilde
LIVERPOOL LUE!!! Min ene svoger fylte år i august, og han er ihuga Liverpool fan. Så da tenkte jeg skulle gi ham noe han ikke får laga seg selv. Da ble det til at jeg måtte strikke ei lue til han da!!      Kjent merke for alle Liverpool tilhengere!!!     oppskrifta fant jeg her       You'll never walk alone * Min kjære svoger satte pris på lua !!!  
Bilde
  Prins Lars ...!!! Familieforøkelsen måtte jo feires med å strikke en velkomsgave til prinsen vår. Tante Aino måtte bare sette seg ned å lage en "hjelmlue". Husker nå ikke hvor jeg fikk tak i oppskrifta, men den er ikke selvkomponert. Denne lua ble strikket flere ganger før den ble slik den ble. Et godt tips når en strikker er jo å lese oppskrifta godt... hehe..          

Signalgul lue!!

Bilde
En "gutte" lue med pachman!! En liten kar hadde fått sæ lue fra tante si, han var så glad at han tok lua på seg på skolen  - selv om det var finvær og sol. Stolt stor gutt på 8 år!! Møtte hans lærer og hun hilse på Tante som var på besøk og spurte: " Er det du som er luetanta?" Tydelig at en stolt gutt hadde snakka om lue og tante på skolen .. Utrolig koselig var det!! Den er strikket i EuroPris sitt Flash garn i neongul og grønn!! 

Hjertelue

Bilde
HJERTELUE!! Når en har tantebarn som en skal besøke så må en ha med seg noe, og med min lyst til å strikke så ble det lue denne gangen.....å!!  Ble godt mottatt!!     Den er strikket i EuroPris sitt Flash garn, i polyester. Cerise og neongul!!!    
Bilde
TVILLINGENES BAMSEJAKKER!!! Nå er begge bamsejakkene ferdig. Disse er til min gode venninnes to tvillinger en jente og en gutt. Mønsteret er tegnet av en gammel jakke som barnas mormor hadde strikket tidligere.   Jakkene er strikket i DROPSs fantastiske garn ; Merino Exstra Fine.    Jakkene er strikket i str 1,5 år. og oppskriften den gjorde jeg om fra DROPS oppskrift; den kan du finne her . Tok utgangspunkt fra denne oppskriften.   Disse to er nå overlevert og venter snart å bli brukt.
Bilde
  Fru Solengs strikkekalender 2014. Denne kalenderen for neste år måtte jeg bare kjøpe. Den var i et begrenset opplag, og da måtte jeg bare ha den ja, fikk tak i den her  .   Facebook er utrolig kjekk plass å finne mange ulike mønster.         Jeg måtte prøve ut en oppskrift bare, det ble dette mønsteret; "Samisk inspirerte votter" , det var egentlig i andre farger,rød - hvit og blå. Mitt valg ble COOP EXTRAS Aurora alpakkagarn, strikket dobbelt i to ulike gråfarger og lime grønn, som er av ull fra Silja.       Mønstret var enkelt å strikke bare en kom inn i det!! Dette ble noen tykke og gode vanter.   Det egentlige mønsteret der skulle tommelen følge mønstret bak, men jeg valgte at tommelen hadde samme mønster som vrangborden nede på votten.  

Min raggesokk!!

Bilde
Raggesokker til far i huset!! Som en følge av at jeg er medlem av Bittamis Design for strikkelystne, så måtte jeg jo være med på hvordan en strikker "RAGGESOKKER MED FORSTERKET HÆL". Dette var en innføring alle medlemmene kunne melde seg på, det var vist hele 1000 personer som meldte seg på nettkurset som hun hadde. Men de som hadde mulighet for å komme til Ise hytta, var velkommen dit for en nærmere gjennomgang. ..og der måtte jeg bare møte opp.   Det var 2 kvelder der vi fikk oppskrift og hjelp til strikking og forsterket hæl. Men det koseligste her var at det var noen kjempekoselige jenter som møtte opp for å lære og for å bli kjent med andre som elsker å ha strikketøy i hendene...     Jeg måtte ut på Rema 1000, jeg å da selvfølgelig og kjøpe raggesokke garn. Garnet var Mor Aases raggesokkgarn og jeg strikket de med pinnestørrelse 3,5.   Ble selv ganske fornøyd med sokkene jeg strikket.   Nesten så den forsterkede hælen ble et mønster jo, det