Innlegg

Viser innlegg fra juni, 2015

ISE SOKKELAGS "Kluteteppe"

Bilde
ISE SOKKELAG er en strikkekafe' som holder til i Ise Sportsklubbs lokaler . Vi startet kafe'n 10.10.2013, og nå møtes vi hver mandag fra kl 18 - ....  Eneste er at for å bli medlem der så må du møte opp i hytta, og alle er <3 velkommen der.. Denne kluteteppet vi lager vil vi gi til noen vi senere bestemmer skal få det, ikke klart ennå.  Vi har tatt utgangspunkt fra Bitta Mikkelborgs klutemønster, men andre mønster skulle kunne brukes også. Gleder meg til å se hva vi sammen får til..  Min første klut; Bird Cherrry i Trysil superwash, rent ullgarn 100 %, kjøpt på EuroPris.

Støre lua - april 2015

Bilde
Først litt forklaring om lua: tekst fra gruppa. (STØRE-LUA Designet av Sissel Borgh Svange og overlevert helseminister Jonas Gahr Støre på vegne av gruppa ”Kjærlighet og varme på veien”. Overrekkelsen skjedde under åpning av nytt Vardesenter ved St. Olavs Hospital 4. juni 2013. Støre ble forklart symbolene på lua: Sløyfene er et kjent symbol fra kampen mot brystkreft, trekantene øverst symboliserer en varde (som er vardesentrenes logo) og rødfargen er logofargen til Arbeiderpartiet, det partiet Støre representerer.) Om en vil bidra til denne saken så kan en melde seg inn her . Under her så er min versjon av lua. Den er strikket i DROPS Merino Ekstra Fine, jeg valgte de orginale fargene som ble gitt Støre. Dette mønsteret er så nydelig og enkelt å strikke så dette blir ikke den eneste lua jeg vil strikke. Men et sted må en jo starte. lue 1: i Marine, hvit og rød. 4.April 2015.

I'm too sexy for my hair - lue. Mars 2015

Bilde
Inne på face..... her . Der er det en gruppe som heter:  " Kjærlighet og varme på veien "... .......... der de med   kjærlighet og varme på veien ønsker de å vise medfølelse til alle landets kreftsyke. Dette er en hjertesak som berører mange i alle aldersgrupper i hele Norge. Noe jeg syns er veldig positivt  i en hverdag som ofte er hard og kald.  Det finnes masse kjærlighet og omtanke blant folk der ute. Det å strikke luer er en måte å vise dette på. En dame, Kathrin Hubner, hadde spørsmål om noen ville prøvestrikke en lue for henne, jeg slang meg på, og fikk prøvestrikke.  Lua har en tøff tekst. Jeg strikket lua i DROPS Merino Ekstra Fine, i hvit og marine. Oppskriften var grei å strikke, men en må huske på å tvinne tråden etter 3 masker, ellers så vil tråden ofte bli ganske ujevn og lett å dra ut på baksiden.  "I'M TOO SEXY FOR MY HAIR" Nydelig mønster bak på lua også, om en ikke ønsker teksten på lua så går det greitt å

Nuppereller med nål - april 2015

Bilde
Da har jeg oppdaget noe nytt igjen.  Denne gang var det nuppereller med en nål, men tross at jeg mangler en såkalt nupperellenål så prøvde jeg meg med den lengste nåla jeg fant..  Det gikk fint. Jeg fant frem de mange trådsnellene jeg hadde og fant et jeg ønsket å prøve dette med..  Fulgte oppskriften, ble litt knoting, men er veldig fornøyd med resultatet likevel.  En nupperellblomst på størrelse med en gammel 50 øring.. arti var det iallefall.

Kanelsnurrer april-2015

Bilde
Utrolig lettvint å ordne til noe som kan glede så mange.. vanlig gjærdeig og vips så har man kanelsnurrer. Har prøvd å bruke smør i deigen og i fyllet for å se om det smake annerledes enn med bare margarin. Det gjorde det sa de som smakte de. hmmm Deigen underveis ..... Snurrene før de kom inn i ovnen... ...og etterpå da de var ferdige.. De forsvant utrolig fort, skjønner de ikke at det faktisk tar litt tid å lage slike lekkerbisker eller.. hehe.. nei tuller nå, Lettvint og greitt. 

NORGESSOKKEN!! Inspirert av Norgesgenseren fra NU uke 41/2013.

Bilde
NORGESSOKKEN !!! Ble fasinert over mønstret på en genser som ble gitt ut som Norges genseren, den ble vist i Norsk Ukleblad uke 41; 2013 Har ikke spurt om lov å legge dette bildet av designeren, men siden hun var den som laget mønstret på Norgesgenseren, som dere ser under, så måtte jeg bare ta det med. designet  av Christine Galschjødt og er 28år/2013. ..................., mønstret måtte jeg bare prøve å forme om til et par sokker og fra tanke til handling var ikke lang. Dermed var mitt eksempel på Norgessokken laget!! Jeg måtte ha litt elastisitet nede på benet så derfor ble det noe ribber på oversiden av foten!! Noen omganger som var på "orginal mønstret ble fjernet" for at sokken skulle få det rette mønsteret til sokkene jeg laget!!  Dette var resultatet av min første Sokk av Norgessokken. De ble strikket i Opal i blå og cryfarget hvit, strikket i 2,25 pinner! Har brukt de en del etterpå, og de er kjempevarme og gode å ha på